Niin hyvää kannua!

Niin hyvää kannua!

perjantai 15. syyskuuta 2017

Loiri-liigan ennakot kaudelle 2017-2018

Kohta se taas alkaa! Loiriliigahistorian neljäs kausi kolkuttelee jo oven takana kuin se kuuluisa Joulupukki jouluaattona. Otetaan aluksi pieni katsaus historiaan. Liiga perustettiin vuonna 2014, jolloin ylipäällikkö Kummola löi alkutahdit. Ensimmäisen kauden runkosarja oli tunnustelua ja tämän johdosta ylipäällikkö Kummola vei sen oikeastaan näytöstyyliin. Pudotuspelit jatkuivat samalla kaavalla ja Kummola kruunattiin kauden päätteeksi mestariksi, tosin hieman epärehellisin keinoin. Kummola otti diktaattorin aseman heti alusta alkaen. Hän teki kaikkensa voittaakseen liigan, hän jopa määräsi pelikonsolin vaihdosta. Ensimmäinen kausi oli melko lailla väritön, Teppo Tepon sulakekaapin kärähtämistä lukuunottamatta.

Toisen kauden alkaessa pelikonsoli oli kaikilla vaihtunut uudempaan ja liigassa tapahtui laajennusta. Mukaan astui uusi mielenkiintoinen nimi Lostedt. Liiga herätti kiinnostusta Helsingistä Rovaniemelle saakka, mutta laajennus jäi vain tähän etätyöntekijöiden keskusliiton puheenjohtajaan. Mukaan pyrki myös Käppi, joka ei ollut mun kaveri, mutta hänen pelikonsolinsa oli vissiin rikki tai lainassa tai koira oli syönyt sen. Toinen kausi jatkui samalla kaavalla kuin ensimmäinen, mutta pudotuspeleissä estradille nousi muuan Jari Vainio. Hän otti tässä vaiheessa piilossa olleen kenialaisen esiin ja teki jokaisen peräluukusta ainakin kuusi tuumaa isomman ja porskutti näytöstyyliin mestaruuteen. Tästä kaudesta jäi siis päällimmäisenä mieleen Vainion ylivoima ja Thorne ”Ridgen veli” Forresterin jatkuva suunsoitto, joka johti ainoastaan Bioskan tehtaalle.

Kolmannen kauden alkaessa liigaan ei tullut muutoksia, vaan Kummola piti liigan rajat kiinni. Liigan runkosarja oli tähän mennessä kaikista tasaisin, jonka Forrester voitti. Tämä ykköstila kertoo siitä, että liigan taso oli kolmannelle kaudelle laskenut huomattavasti. Peräpäätä runkosarjassa piti tutusti Paatero, Pasanen ja Hoicenaattori. Kuivan rukosarjan jälkeen oli vuorossa kutkuttavat pudotuspelit. Heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tapahtui #mega, kun Pasasen Passo voitti helposti runkosarjavoittaja Forresterin. Huhut kertovat, että tämän sarjan jälkeen Forrester itki itsensä uneen seuraavan viikon verran. Liigan finaaleihin itsensä ottelivat loppujen lopuksi Teppo tepon tepon teppo ja Klunu. Tämä oli liigahistorian ensimmäinen kerta, kun finaalit pelattiin livenä. Finaalit sinänsä olivat melkoista kurapaskaa, mutta ratkaisu jää ikuisesti mieleen. Forresterin Thornen suunsoitto johti siihen, että Tepon pään sisässä kärähti joka ainoa sulake. Siitä kuului niin kova pamaus, että Tyrwään suojeluskunnan puheenjohtaja Siukon Makekin meinasi lähteä liikekannalle. Näin finaalit ratkesivat ennen aikojaan ja Klumppa Klumpparsson ja Oilers saivat nimensä himoittuun Loirikannuun.

Tässä pala historiaa, mutta käännetään katseet tulevaan kauteen. Edessä on Loirin draftviikonloppu, jota jokainen odottaa kuin Vainion nousevaa. Tätä kirjoittaessa 15.9.2017 allekirjoittanut istuu Lostedtin pöydän ääressä pikku kaljoissa. Tuleva viikonloppu antaa vastauksia siihen, kuka lähtee milläkin joukkueella uuteen kauteen. Seuraavaksi tutustutaan tarkemmin tulevan kauden pelaajiin.

Jarsse Paatero
Paateron Jarsse. Mitä tähän nyt voisi sanoa. Vuodesta toiseen samaa paskaa, eikä herralla ole mitään mahdollisuuksia päästä lähellekään liigan kärkeä. Satunnaisesti peliesitykset ovat siedettävällä tasolla, mutta pääsääntöisesti peli on yhtä kuralla kuin Klumpparssonin pakki Turun yössä. On ylipäänsä kumma, että Paatero jaksaa vuodesta toiseen jatkaa peliuraansa. Luuleeko tämä Mustikkakujan Crosby, että pari voittoa suuresta mestarista Vainion Jarista antaa aihetta olla positiivinen omien peliesityksien suhteen. Liigan asiantuntija Lateksituppi veikkaa Paaterolle todella pitkää ja synkkää syksyä, johon ei mahdu lainkaan valonpilkahduksia. Se on oikeastaan ihan sama millä joukkueella Paatero lähtee perää pitämään, mutta asiantuntijoiden veikkaus on, että joukkueeksi valikoituu Henrik Haapalan tähdittämä Florida Panthers. Lateksituppi jatkaa spekulointiaan, mutta runkosarjasijoituksesta kaikki ovat yhtä mieltä: Sija 9.

Klumppa Klumpparsson 
Klunu lähtee uuteen kauteen mestarin viitta harteillaan. Vihdoin Klumppa sai haluamansa. Hän on ollut monena vuonna lähellä, mutta joko hän on kompastunut kenialaiseen tai diktatuuri on puuttunut peliin. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä millä asenteella Klumppa lähtee uuteen kauteen. Onko takki tyhjä? Onko normaalin krapulan lisäksi myös mestaruuskrapula? Asiantuntijoiden mukaan Klumppa on käynyt Oulussa, Turussa, Helsingissä, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Ivalossa, Tampereella ja Tyrwäällä rakastelemassa viime aikoina, joten se ei voi olla näkymättä peliesityksissä. Miten viime kauden mestari pystyy pitämään livepornon ja pelikonsolin erillään? Jos hän tähän pystyy, niin tulos voi olla vakuuttavaa. Asiantuntija Aleksi Valavuori veikkaa, että Klumppa lähtee uuteen kauteen mielenkiintoisella joukkueella. Hän valitsee uuden joukkueen Vegasista. Runkosarjasijoituksesta asiantuntijat kiistelevät, mutta päätyivät sijoihin 2-3.

Thorne Forrester 
Ikuinen häviäjä Forrester. Tämä kaveri on kyllä pahimman luokan suunsoitttaja, jonka peliesitykset tässä liigassa eivät vaan riitä. Se, että osaa laittaa Lidlin valmislasgnen uuniin, ei tarkoita sitä, että osaa laittaa kiekon maaliin. Pelityyli on täysin ennalta-arvattavissa ja vaikka runkosarjassa esitykset ovat vielä siedettäviä, niin pudotuspeleissä valuu ruskeeta tahnaa puntista ja laulukuoro on kutsunut vuodesta toiseen heti kättelyssä. Thornesta ei kannata olla huolissaan, vaan antaa hänen vinkua omia juttujaan. Tätä herrasmiestä ei kukaan asiantuntijakaan ole laittanut omissa papereissaan viiden joukkoon lopputuloksissa. Forrester pyörittelee vuodesta toiseen joukkueita joilla lähtisi kauteen, mutta totuus on vain se, että sellaista joukkuetta ei vain ole, jolla hän pystyisi kamppailemaan kärkisijoista. Asiantuntijamme Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen veikkailee, että Thorne lähtee tähän kauteen Edmonton Oilerssilla. Sääli kyllä sen joukkueen pelaajia, kun joutuu tämmöisen tunarin käsittelyyn. Asiantuntijaveikkaus runkosarjasijoituksesta: 4-5

Patrik Lostedt
Hajuton ja mauton. Tämä kuvaa täydellisesti Lostedtin peliä. Tämä Suomen reippain etätyöntekijä pelaa tasapaksua peliä kaudesta toiseen. Olisi suuri ihme, jos Patrik pääsisi finaaleihin saakka. Lostedt on tavallaan väliinputoaja. Hänen taitonsa eivät riitä haastamaan liigan ehdotonta kärkeä, jonka kruununjalokivenä Vainion Jari on, mutta toisaalta hän ei ole niin paska kuin muun muassa Paatero. Asiantuntijat huutavat yhteen ääneen Patrikille runkosarjassa sijaa viisi. Tämä sija on kyllä Paateron viimeisen sijan ja Vainion ykköstilan jälkeen helpoiten veikattavissa. Joukkuvalintaa asiantuntijat pähkäilivät pitkään ja tulivat siihen lopputulokseen, että Lostedt valitsee Teppo Winnipegin Winnipeg Jetsin.

Teppo Teppo
Tämän kaverin kohdalla on kyllä todettava että MITÄ VITTUA? Jos herra ei vatkaa tattia makuuhuoneen puolella, niin sitten pelikonsolin ääressä ja siltikään ei mestaruus ole tarttunut Tepon hyppysiin. Siihen on kyllä toisaalta aivan luonnollinen syy. Herran pääkopan sulakkeet ovat sen verran heikkoa tekoa, että pienikin vastoinkäyminen aiheuttaa oikosulun. Tätä kaveria liiga kyllä silti tarvitsee. Liiga olisi todella kuivahko ilman Teppoa. Ei siksi, että pelillisesti herra olisi viihdyttävää katsottavaa, vaan juurikin näistä jatkuvista kärähtämisistä johtuen. Asiantuntijamme Lärvinen veikkaa Tepolle runkosarjasijoitusta neljän joukkoon, mutta sen tarkempaa ei uskalla veikata, koska tämä kaveri voi kauden aikana tehdä ihan mitä vaan. Hän saattaa polttaa konsolin, ostaa uuden Xboxin ja lähteä liigasta tai sitten hän pelaa hyvän kauden ja kolkuttelee kärkisijoja.

Hoicenaattori 
Tässä meillä on esittelyssä ihan millä mittarilla mitattuna tahansa liigan pohjasakkaa. Hoicenaattori on pelannut kolme kautta ja tulokset ovat olleet luokkaa paska (=Paatero). On hauska nähdä antaako uudet tuulet opiskelijaelämässä myös lisäpotkua pelihommiin. Asiantuntija Bull Mentula arvioi, että fuksivuoden pikku seikkailut ympäri Turkua, antavat Hoicenaattorille voimia tulevaan kauteen. 1998 syntyneet opiskelijatoverit ovat varmasti yhtä tiukkoja kuin Hoicenaattorin tulevan kauden pelit. Se voi tosin olla, että täytyy siinä tiukkuudessa mennä sinne 50-luvulla syntyneiden puoleen ja rökäletappioita tulee illasta toiseen. Mentula veikkaa kaikesta huolimatta Hoicenaattorille runkosarjassa sijaa 8. Joukkuevalintaa Mentula mietti tehdessään maximikyykkyä ja totesi, että Hoicenaattori valitsee Nashville Predatorsin.

Loiri Esa-Matti 
Paikallislehden urheiluveikkaaja J. Laine kertoi, että tällä kaudella ei kannata rahojaan pelata Loirin puolesta. No kuka hullu sitä nyt muutenkaan tekisi. Loiri muutti takaisin Turkuun liigan syntysijoille. Saa nähdä onko tällä vaikutusta Eskun esityksiin. Loiri on tunnettu fetisseistään, etenkin peppuseksistä. Tässä liigassa on vaan sellainen tilanne, että Loiri saa raottaa kauden mittaan pöllönsilmäänsä itse. Muun muassa Vainion Jari ei anna armoo yhtään vaan lykkää menemään surutta, eikä anna Loirille pistettäkään liigassa. Asiantuntijamme Jugi arvioi poikansa tekemisiä. Jugin mielestä Loirin pitäisi lopettaa liigassa ennen kuin on liian myöhäistä. Jugi on tässä aivan oikeassa. Loiri ei pysty enää edes vääryydellä liigaa voittamaan ja muu liiga on muutenkin ollut tyytymätön Loirin työskentelyyn. Jugi antaa myös arvionsa joukkueesta ja sijoituksesta. Hän veikkaa pää punaisena, että Loiri valitsee Dallas Starsin. Sijoituksen suhteen hän on realisti ja veikkaa sijaa 6.

Passo Pasanen
Edellinen kausi oli Pasaselle hyvä. Hän kaatoi sensaatiomaisesti Forresterin kiihkeässä pudotuspelisarjassa. Sen jälkeen tie tosin tyssäsi kun vastaan asettui oikeasti hyviä pelaajia. Huhut kertovat, että Pasanen olisi valmistautunut tulevaan kauteen hyvin. Mitä tämä sitten tarkoittaa pelikentillä? Luultavasti puolet peleistä menee kädet niskan takana pelatessa ja samalla euralaista valmistaessa. Pasanen on vähän samaa kastia kuin Lostedt, että on siinä välimaastossa. Taidot eivät vaan riitä näissä karkeloissa. Pasanen on sellainen herra josta on vaikea tehdä ennakkoa joten pyysimme asiantuntijaksemme Jouninkauppaa, joka antaa näkemyksensä Pasasen tilanteesta. Jouninkaupan mukaan Pasasen kannattaa vetää kolme läpyä reidelle ja lopettaa unelmointi hyvistä sijoituksista. Tämä oli kyllä hyvin kiteytetty analyysi. Ehkä suurin mielenkiinto Pasasen tilanteessa menee siihen, että viettääkö hän kauden avauksessa kaksi päivää ja milloin Mersun perävalot näkyvät.

Jari Vainio
synt. 20.11.1991 Kenia
Loiriliigan mestari 2017-2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti