Niin hyvää kannua!

Niin hyvää kannua!

torstai 27. lokakuuta 2016

Valokeilassa: Passo Pasanen

Raivostun, kiljun ja koukkaan takaa. Kaukalo on täynnä kaikenlaista pahaa.
Jäähyjä, virheitä, silkkaa vitutusta. Katsomoon lentää kiekko pikimusta.

Maaleja, maaleja – oma verkko heiluu. Sihisee käärme, veri vain kiehuu.
Tapahtuu pian temppu perin mauton – pimeässä loistaa perävalot auton.

Kaasua, tarhakäärme Pasanen (Pasanen)!
Kaasua, tarhakäärme Pasanen (Pasanen)!

"Käärmeet ovat aina olleet erinomaisia selviytyjiä ja tehokkaita saalistajia" (Wikipedia, 2016). Kyseinen luonnehdinta ei kuitenkaan todellakaan päde ammattilaisgrillaaja Patrik Lostedtin mukaan Passo "Tarhakäärme" Pasaseen, jota Lostedt kutsuu nimellä "Loiri-liigan™ selkärangaton matelija". Mutta kuka – tai mikä – tämä kyseenalainen käärmemies pohjimmiltaan on, ja onko Pasasen Passolla edes teoreettista mahdollisuutta nostaa Loiri-maljaa ilmaan ensi kevään päätösristeilyllä?

Ei, sanoo Klumppa Klumpparson, jonka mukaan Pasanen on "selkärangaton käärme, joka luovuttaa jo yhden maalin tappioasemassa". Jo yksikin vastoinkäyminen johtaa siihen, että Pasasen kädet siirtyvät ohjelmoidusti niskan taakse – ja Pasanen luikertelee kuin vaistoaan seuraten Loiri-liigan™ sarjataulukon alimpaan, paskaisimpaan ja lohduttomimpaan pohjasakkaan – käärmeenpesään. Klumpparsonin mukaan ongelma ei kuitenkaan ole siinä, etteikö Pasanen harjoittelisi riittävästi. Klumpparson sanoo Pasasen harjoittelevan "systemaattisesti ja ohjatusti 4–5 kertaa viikossa", ja vaikka Pasanen onnistuu aina silloin tällöin survomaan kiekon jollain ilmiömäisellä onnenpotkulla vastustajansa verkkoon, niin lopulta käärmeen selkäranka katkeaa kuin Perälän taju Kupittaan kylpyhuoneessa.


"Uskon näkeväni #kalakisat ja jopa #allasbileet ennen Pasasen kultajuhlia."
– Thorne Forrester, 19.10.2016

Myös muut Loiri-liigan™ jäsenet suhtautuvat Pasaseen väheksyen, toiset jopa halveksien. Esimerkiksi Jari "Viina" Vainio sivaltaa, että Pasasen pelin laatua voisi verrata siperialaisen televisiolähetyksen laatuun. Vainio pitääkin Pasasen mestaruusvoittoa täysin yhtä epätodennäköisenä näkynä kuin sitä, että vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson poistuisi Thorne Forresterin käsivarressa yöklubi Dynamon puuovesta ulos. Vainio pitää Pasasta jopa niin paskana pelaajana, ettei tämän kuuluisi edes pelata koko Loiri-liigassa™. "Toisaalta, olemme suvaitsevainen ryhmä ja otamme heikoimmatkin peleihin mukaan", JV toteaa.
Passo Pasanen onkin lokeroitunut Loiri-liigan™  jakorasiaksi, joka antaa kenelle tahansa pisteitä. Pasanen on kaikesta huolimatta onnistunut tekemään yhden ikimuistoisen saavutuksen, kun hän nöyryytti Teppo Teppoa niin, että Teppo sai itkunsekaisen raivokohtauksen, jonka puserruksessa mies päätti äärimmäisen raukkamaisesti paeta koko Loiri-liigasta™ kesken runkosarjan 2014–2015. Liigan selkärangaton matelija, Pasanen, kykeni siis kuin ihmeen kaupalla katkaisemaan Teppo Tepon selkärangan, eikä Teppo ole päässyt siitä vieläkään yli. "Tosielämän kummisetä on Loiri-liigassa™ pelkkä sedän polvella istuva, tuttia imevä pikkupoika", toteaa Teppo, mutta nuo sanat eivät ole terveellistä uhoa, vaan katkeran, traumatisoituneen häviäjän säälittävää ininää.


"Satakunnan Donald Trump on tiettävästi maailman ainut ihminen, jolla oli syntyessään pakaroiden tilalla perävalot."
– Patrik Lostedt, 19.10.2016

Jotkut salaliittoteoreetikot esittävät, ettei Pasasen tarkoituksena edes ole voittaa Loiri-liigaa™. Esimerkiksi Thorne Forresterin mukaan Pasanen lienee liigassa vain siksi, että voisi markkinoida yritystään lahjoittamalla muille liigalaisille oheistuotteitaan, kuten lippalakkeja. Toisaalta Forrester epäilee, että oheistuotteilla voi olla myös toisenlainen tarkoitus: provosoivat lippikset voivat ajaa liigalaisia niin verisiin tappeluihin ahtaajien kanssa, että liigalaiset putoavat pelistä pois itsestään. Oli miten oli, Forrester ei pidä Pasasta minkäänlaisena uhkakuvana, vaan toteaa Passon paukuttavan ainoastaan pleksejä – jollei kiekko lennä jo suoraa kyytiä katsomon puolelle. 

"Pasanen on vaan ihan vitun paska pelaan."
– Jarsse Paatero, 19.10.2016

Pasanen onkin ajautunut useisiin oikeudenkäynteihin, kun monet katsojat ovat saaneet vakavia päävammoja käärmeenpelin "salaisesta aseesta", kiekkosateesta johtuen. Käärmeen selkäranka katkeaa niin nopeasti, että jotkut huono-onniset katsojat ovat joutuneet sairaalaan jo ensimmäisen erän aikana. Jarsse Paateron mukaan tämä johtuu Pasasen päänsisäisestä äänestä, joka kiljuu Pasaselle erilaisia ohjeita, kuten "kiekkoo katsomoon, kiekkoo katsomoon" tai "heittäydy, heittäydy". Pasasen tajunta ei näitä ääniä kykene vastustamaan, vaan hän tottelee käskyjä sinisilmäisen lampaan lailla. 

"Rahtarifirman kummitäti, joka huolehtii lapsista, kun miehet tekevät töitä."
– Patrik Lostedt, 19.10.2016

Pasasen pitkäaikaisen kilpakumppanin ja vihollisen, Klumppa Klumpparsonin, mukaan Pasasen ainoa rooli Loiri-liigassa™ on kaivaa vanhoja valokuvia esiin liigan avaus- ja päätösreissuilta. Lisäksi Klumpparson sanoo, että Pasanen yrittää hämmentää vastustajiaan kertomalla heistä valheita. "Mikäli kausi jatkuu yhtä paskasti kuin tähän asti, niin veikkaisin, että perävalot palavat jo ennen joulua – ja Pasanen keskeyttää kauden itkupotkuraivariin", Klumpparson julistaa vakavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti