Niin hyvää kannua!

Niin hyvää kannua!

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Valokeilassa: Hoicenaattori

Ay ay ay,
mua persraiskataan!
Tää kausi päättyy jo runkosarjaan.
Kiekon lauon mä katsomoon,
maalissa Quick sulaa, ja päälle huudan:
ay ay ay!

Hoice "Pano" Naattori on äärimmäisen surkea valmentaja, jonka paikka Loiri-liigan™ hierarkiassa on sarjataulukon pohjalla. Hänet tunnetaan erityisen luokattomasta maalivahtivalmennuksestaan sekä käsittämättömästä epäonnestaan, jota monet pitävät jopa eräänlaisena kirouksena. Hoicenaattori ei ole saavuttanut Loiri-liigassa™ yhtään mitään.


"Tämä kaveri osaa kuulemma asiansa makuuhuoneessa, mutta Loiri-liigassa™ hän on täysi paska."
– Klumppa Klumpparson, 10.10.2016


Hoicenaattorin ensimmäinen farssi sattui San Jose Sharksilla, jolla hän luikerteli pudotuspeleihin vain ja ainoastaan siitä syystä, että Loiri-liigan™ jokainen joukkue oli pudotuspeleissä mukana kaudella 2014–2015. Seuraavan farssin hän aiheutti Pittsburgh Penguinsilla, jolla pääsi vain nippa nappa pudotuspeleihin – ja koki sitten suorastaan ikimuistoisen hyytävän teurastuksen Esa-Matti Loirin Florida Panthersia vastaan.

"Hoicenaattorin naama tulee olemaan keväällä yhtä norsunvitulla kuin intissä aikanaan", kirjoittaa kilpakumppani Passo Pasanen.

Matemaattista "insinöörijääkiekkoa" pelaavan Hoicenaattorin fläppitaulusta löytyy neliöjuuren kaltaisia geometrisia kuvioita ja jopa Avogadron vakion kaltaisia kemiallisia koodeja, mutta tulos on pilkuntarkasta laskuopista ja poikkitieteellisistä Excel-taulukoista huolimatta joka ikinen kerta sama: miehen puolustus vuotaa kuin nuhainen nenä armeijan metsäleirillä. Niinpä kukaan ei pidä Hoicenaattoria uhkaavana vihollisena. "Paska valuu elämässä alaspäin ja niin myös liigassa. Liigan viemärin pohja löytyykin jo kolmatta vuotta peräkkäin Kupittaalta", laukoo Patrik Lostedt.


"Tuntemattomia on miehen yölliset tiet – ja voitot liigassa."
 Patrik Lostedt, 10.10.2016


Moni kuitenkin epäilee, ettei kehno valmentaminen ole se perimmäinen syy Hoicenaattorin katastrofaaliseen "menestykseen" Loiri-liigassa™. Vika ei myöskään piile motivaatiossa, sillä Jarsse Paateron mukaan Hoicenaattori "reenaa rämpyttämällä tattia kuin Thorne Forrester konsanaan – Hoicella tosin kyseessä on sentään peliohjaimen tatti, kun taas Forresterilla tatin virkaa hoitelee anaalitappi". Oikea syy lieneekin miehen öisissä seikkailuissa, jotka sekoittavat valmentajan pään. Thorne Forrester esittää, että Hoicenaattorin viimeinen terä puuttuu mahdollisesti siksi, ettei Panonaattori ehdi nukkumaan tarpeeksi paljon; miehen yöunet jäivät esimerkiksi draftiviikonloppuna varsin vähiin.

Hoicenaattorin systemaattinen pelitapa ja ainainen epäonni jakaakin liigalaisten mielipiteitä. Esimerkiksi Jari Vainio toteaa kylmästi, ettei hän ole lainkaan kiinnostunut Hoicenaattorin peleistä. Vainio lisää, ettei hän edes muista, minkä joukkueen Hoicenaattori valitsi draftitilaisuudessa itselleen. Teppo Teppo nostaa puolestaan esiin toisenlaisen näkökulman: Hoicenaattori on Loiri-liigassa™ kuin se pieni poika, joka kutsutaan syntymäpäiväjuhliin vain siksi, että hänet voidaan sitoa lipputankoon ja heittää häntä sitten kananmunilla ja mädillä tomaateilla naamaan.


"Hoicenaattorin pelikirja on yhtä valmis kuin hänen koulutuksensakin. Ratkaisevat sivut puuttuvat."
– Jarsse Paatero, 10.10.2016


Raadollisinkin epäonni voi kuitenkin kääntyä, ja aurinko voi paistaa jopa Samin risukasaan. Loiri-liigan™ jäsenet eivät kuitenkaan usko, että Hoicenaattori saavuttaa tälläkään kaudella yhtään mitään. Klumppa Klumpparsonin mukaan Hoicenaattori pystyy haastamaan ainoastaan Jarsse Paateron, ja Jarsse Paatero uhoaa, että Hoicenaattorin naama tulee näyttämään Lokan pyörityksessä samalta kuin sali-idolinsa Bull Mentulan pää: räjähtävältä sipulilta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti