Niin hyvää kannua!

Niin hyvää kannua!

tiistai 19. tammikuuta 2016

Loiri-liigan pudotuspeliennakot 2015–2016
Florida Panthers – Pittsburgh Penguins

Ensimmäisessä puolivälierässä kohtaavat Esa-Matti Kummolan johtama Florida ja Hoicenaattorin luotsaama Pittsburgh. Molemmat lähtevät taisteluun Turun suunnalta ja samalla ratkaistaan paikkakunnan mestari. Mielenkiintoisen parista tekee myös, että toverit olivat joukkueena Jyväskylän pariturnauksessa. He selviytyivät jopa finaaliin saakka, kunnes kohtasivat täysin ylivoimaisen parin. Vainio ja Teppo pistivät sellaisen esityksen pystyyn, että Turun pojat etsivät edelleenkin kamojaan Bar Helmistä. Runkosarjan perusteella Kummolan pitäisi upottaa Hoicenaattorin laiva yhtä syvälle kuin siittimensä somerolaiseen. Kummolan otteet eivät kuitenkaan viime aikoina ole olleet kovin vakuuttavia. Hoicenaattorilla on realistiset saumat ottaa Turun mestaruus itselleen. Hänen ongelmanaan ovat ainoastaan maalivahtipeli ja Kummolan sektorivedot. Jos Hoicenaattori saa nämä pidettyä hallussa, otteluparista tulee jännittävä. Kuitenkin Kummolan rutiini ja edesottamukset tekevät hänestä pienoisen ennakkosuosikin.

Kertoimet jatkoonpääsystä näyttävät tältä:

Kummola 1,90 – Hoicenaattori 2,90


Minnesota Wild – Los Angeles Kings

Toinen puolivälieräkohtaaminen ei aikaisempien kokemuksien perusteella herätä minkäänlaista värähdystä edes kenialaisten housuissa. Teppo Tepon johtama Wild pelaa erittäin kurinalaista peliä ja maalipaikat vastustajalla ovat kiven alla. Teppo vakuutti runkosarjan alkupuolella hienoilla otteillaan, mutta nuupahti loppua kohden samalla tavalla kuin Hipposareenan juottolassa. Voisi olettaa, että Wild jatkaa alamäkeään, mutta pariturnaus Jyväskylässä nostaa Ylöjärven Ryhdin miehen osakkeita. Vakuuttava turnausvoitto tekee otteluparista vähintäänkin selkeän. Tepon matkaa välieriin ei pysty pysäyttämään, edes maailman paras kummisetä ja vävypoika Passo Pasanen. Ottelupari on ohi yhtä aikaisessa vaiheessa kuin käärmeen herääminen kunnon viinan jälkeen. Käärmeellä on kuitenkin promillen suuruiset saumat joukkueensa tason puolesta. Kings on laadukas joukkue, jolla oikealla käsittelyllä tulisi olla mahdollisuus mihin vain. Jos Pasanen saa käskytettyä joukkueensa oikeaan lentoon, joukkue voi napata sarjasta voiton tai kaksi. Kuitenkin jos Teppo voittaa kaksi ensimmäistä ottelua, mersun perävalot näkyvät ja käärmeen selkäranka on yhtä solmussa kuin Vainion Jari Lontoon metrotunnelissa. 

Kertoimet: Teppo 1,50 – Pasanen 4,10

Nashville Predators – Tampa Bay Lighting

Kolmas puolivälierä suuntautuu Vaasaan, jossa paikalliskamppailun pääosaa esittävät Arabiemiraattien lahja Loiri-liigalle John Lennon ja juuri viiden opintopisteen laajuisen kurssin aiheesta "Kenialaiset käärmenäyttelyt" suorittanut Gösta Wiskari. Jo runkosarjankin perusteella voitaisiin sanoa, että tämä ottelupari on kaikkein tasaisin. Ensimmäinen ottelu näyttää jo hyvin pitkälti suuntaa, kumpi on hallitseva osapuoli. Predatorsin ongelmana voidaan pitää tehottomuutta, mikä voi kaataa Verstappenin lennon. Tampan heikkous on puolestaan ailahtelevaisuus. Wiskari pystyy välillä jopa haastamaan liigan kärkipäätä, mutta toisaalla hänellä on haasteita jopa Katas Kaspianin kanssa, joka on lomaillut jo toista kuukautta nahka punaisena. Otteluparin voittaja ratkaistaan pään sisällä. Jo Jyväkylässä oli havaittavissa että Lennonin sipuli voi kypsyä, joten jos Wiskari saa verbaaliset taitonsa lyöntiin, voi abdelrahmanin ohjain lentää seinään jo ensimmäisessä ottelussa. Otteluparista ei voi antaa minkäänlaisia vedonlyöntikertoimia, koska lehdissä on huhuttu, että Lähi-Idässä olisi tätä ottelua kohtaan ollut suurta kiinnostusta vedonyönnin kannalta. Kuinka paljon rahaa veriveljelle onkaan annettu ottelutulosten manipuloimiseen? Miten Lennon käsittelee tämän? Kumpi on hänelle tärkeämpää, Loirimestaruus vai tilin saaminen plussalle Jyväskylän jäljltä? Se selviää kun avaat Twitch.com:in ottelupäivänä.

St.Louis Blues – Washington Capitals

Viimeisessä otteluparissa kohtaavat itse Joulupukki Jari Vainio ja "Nukun mielelläni keittiön tuolilla" Klumppa Klumpparson. Runosarja ei hirveästi anna armoa Klumpparsonin pojalle, joka aika nopeasti sarjan aikana jatkaa nimityksellä RistiMäkelä. Tällä kertaa kuitenkin aiheesta. Haitarilla ei tule sarjan aikana olemaan minkäänlaista mahdollisuutta taistella pohjoisesta tulevaa puhuria vastaan. Kirves voidaan viskata suoraan Jyväskylän viemäriverkostoon. Runkosarjakin jo puhuu puolestaan, Vainio pyöritti Klumppaa kuin paskasta lakanaa maalierolla 19-4. Huhujen mukaan Vainio on myös pistänyt pahimman vihollisensa aisoihin eli alkoholin. Onko tämä viimeinen naula Ristarin arkkuun? Vai saako Jari vieroitusoireita? Siinä piilee Klumpparsonin iskunpaikka jos Vainio oireilee. Muuten Vainio tyrmää Haitarin samalla tavalla kuin Haitari itse tyrmäsi Jyväskyläläisen baarin kattolampun. Veikkaus ei pidä tämän ottelun kertoimista, koska otteluparin jatkaja on 100% selviö. 

Kertoimet. 1:1,000001 –  2: 200

Chigago Blackhawks

#Lomalla - ei vastaanottoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti