Niin hyvää kannua!

Niin hyvää kannua!

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Pelipäivä 14.12.2015


Los Angeles Kings – Pittsburgh Penguins

1: 2,15 | X: 2,90 | 2: 2,30


Loiri-liigan runkosarja lähestyy kohtalokasta loppuaan. Yksi eliminoituu, kahdeksan jatkaa pudotuspeleihin. Seitsemän joukkuetta on jo selviytynyt jatkoon, mutta kaksi taistelee elämästä ja kuolemasta yhä: Chicago Blackhawks ja Pittsburgh Penguins. Näistä Pittsburghilla on pullat paremmin uunissa, mutta Jarsse Paateron Blackhawks voi vielä aiheuttaa ahdinkoa Sidney Crosbyn johtamalle Penguinsille.

Pittsburghilla on yhtä kaikki mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikkansa jo tässä ottelussa, jossa joukkue saa vastaansa Euran myrkyllisimmän käärmeen, Passo Pasasen. Pasasella itsellään ei ole ottelussa paineita, sillä hänen kaitsemansa Los Angeles Kings on jo sijoituksensa runkosarjassa varmistanut – Kings on runkosarjan seitsemäs, kävi lopuissa matseissa miten tahansa.

Peli on toisin sanoen varsin jännittävä ja toisaalta myös kyseenalainen, sillä korruptioon ja oikeastaan ihan kaikenlaiseen huijaamiseen ja kepulikonsteihin ja likaiseen toimintaan taipumuksellinen Pasanen voisi halutessaan pelata Paateron pudotuspeleistä ulos häviämällä tämän pelin tahallisesti. NBC Sportsin mukaan Pasanen ja Paatero ovat nimittäin olleet sotajalalla keskenään koko kauden ajan, ja kaksikon vihanpito on noussut henkilökohtaisiin sfääreihin sosiaalisessa mediassa. "En edes tiedä, kuinka monta kertaa hän on lähettänyt minulle kuvan irtonaisesta käärmeen päästä – tai nauhoittanut käärmeen sihinää", toteaa Pasanen ärtyneenä, kunnes veivaa ikkunan kiinni ja ajaa tiehensä.

Pasasella saattaa siis olla likaiset jauhot pussissaan, mutta Pittsburghin tavoite on simppeli – voitto Kingsistä varmistaa pudotuspelipaikan. Jo jatkoaikavoitto riittää sinetöimään Chicago Blackhawksin kohtalon, sillä vaikka Paatero onnistuisi päihittämään loput otteluistaan varsinaisella peliajalla, Blackhawksin kohtaloksi koituisi sen reilusti pakkasen puolella oleva maaliero.

"Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voitto", sanoo Penguinsin varavalmentaja Mike Johnston, "tai sitten minä nousen päävalmentajaksi ja pelastan tämän kirotun, uppoavan laivan." Hoicenaattori ei apuvalmentajansa uhkauksia pelkää, vaan keskittyy provosoimaan Kingsin johtoa. "Kohta se saatanan sihinä lakkaa, ja käärmeestä jää jäljelle vain verinen vana", hän julistaa.

Nashville Predators – Minnesota Wild

1: 2,50 | X: 2,00 | 2: 2,20Kun Chicago Blackhawks ja Pittsburgh Penguins räpiköivät sarjataulukon pohjamudissa, Florida Panthers ja Minnesota Wild sotivat urhoollisesti ja kuninkaallisesti runkosarjan voitosta. Rehdin urheiluhengen mukaisessa taistelussa ja ikimuistoisessa spektaakkelissa on ainoastaan yksi este – iljettävä, pahansuopa trolli nimeltä Nashville Predators, joka voi halutessaan riistää koko kansalta runkosarjan kihelmöivän kliimaksin taipumalla Minnesotalle halvan seksityöläisen lailla. "On se nyt saatana kumma, jos tuollaiselle perkeleen paskahousulle häviän", uhoaa Wildin valmentaja Teppo Teppo, joka ei suinkaan luo katsettaan haastattelijaa kohti, vaan ahmii silmillään omaa profiilikuvaansa samalla hinkuen ja läähättäen eroottiseen, sairaalloiseen sävyyn.

Nashville Predatorsin valmentaja, John Lennon, ei käännä tällä kerralla toista poskeaan pasifistisen hipin lailla, vaan ampuu takaisin kovat piipussa kuin korpisotilaat konsanaan. "Se itserakas saatanan narsisti tulee saamaan kiekkoa verkkoonsa niin kauan kunnes summeri soi itsensä puhki ja maalivalo vilkkuu punaisena kuin lakanat Vaasassa", totesi Lennon ESPN:n haastattelussa. Vaikka Predators on pelannut pelinsä niin päin vittua, ettei joukkue voi enää nousta runkosarjan voittajaksi, Lennon on yhä nälkäinen: jos Nashville voittaa Minnesotan, joukkueella on mikroskooppinen mahdollisuus nousta runkosarjan kakkoseksi. Silloin Predators saisi pudotuspelivastustajakseen Passo Pasasen Los Angeles Kingsin. Häviö Wildille tarkoittaisi taas sitä, että Predators kohtaisi pudotuspeleissä joko Tampa Bay Lightningin tai K Reunasen kaitseman Washington Capitalsin.


St. Louis Blues – Chicago Blackhawks

1: 1,85 | X: 2,40 | 2: 3,00Kun Jarsse Paatero nosti Chicago Blackhawksin logon shottilasi kädessään ilmaan Loiri-liigan draftitilaisuudessa 25.9.2015, Teuvo Teräväinen huokaisi syvään ja heitti kirveen kaivoon. "Tiesin jo silloin, että kautemme oli pilalla – taas", Teräväinen tilittää. "Tuollainen alkoholisti, tuollainen hedonisti – ei näitä pelejä humalassa voiteta", hän jatkaa päätään pudistellen.

Nyt Blackhawks – ja Jarsse Paatero – on astumassa elämän ja kuoleman otteluun. Kaikki tai ei mitään.

"Voisimme ehkä menestyä, jos Paatero sallisi minun pelata normaalisti, mutta ei – aina se käskee kännipäissään, että 'yritä Kane-veiviä, yritä Kane-veiviä'!" avautuu joukkueen tähtihyökkääjä Patrick Kane, jonka plus–miinus-tilasto on tällä hetkellä –47.

Vaan vaikka Blackhawksin taival vaikuttaa tuhoontuomitulta, tilanteessa on eräs merkittävä muuttuja. St. Louis Blues on nimittäin ainut joukkue, jota Blackhawks on kyennyt tänä vuonna nöyryyttämään.

"Se oli virhe, joka ei tule toistumaan", jyrisee Bluesin valmentaja Jari Vainio, mutta mies kuulostaa yhtä luotettavalta kuin rapajuoppo, joka lupaa lopettaa alkoholin juomisen – eli siis Vainiolta itseltään. 

Olisi toisaalta kauniin runollista, jos Vainio joutuisi antautumaan Paaterolle uudelleen. Näin Blackhawks pysyisi elossa ja saisi vielä yhden mahdollisuuden nousta pudotuspeleihin. Blues ei kuitenkaan aio antaa Chicagolle tippaakaan armoa, sillä joukkue tavoittelee runkosarjan kolmatta sijaa. Tappio Blackhawksille johtaisi siihen, että Blues kohtaisi pudotuspeleissä mitä todennäköisimmin Washington Capitalsin.

Blackhawksin valmentaja Jarsse Paatero ei vastannut yhteydenottoihimme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti