Niin hyvää kannua!

Niin hyvää kannua!

maanantai 23. marraskuuta 2015

Pelipäivä 23.11.2015

Tampa Bay Lightning – Minnesota Wild

1: 3,00 | X: 2,40 | 2: 1,90


Teppo Tepon johtama Minnesota Wild on marssinut voitosta toiseen koko Loiri-liigan ajan (lukuun ottamatta aivan ensimmäistä peliä, jossa liigan maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Florida Panthers avasi Wildin haarat 180 asteen kulmaan). Hurja voittoputki on johtanut kahteen seikkaan: se on tehnyt Wildistä pelätyn vastustajan ja joukkueen valmentajasta, Teppo Teposta, äärimmäisen itserakkaan narsistin. "Hän tuijottaa omaa peilikuvaansa pitkään ja intohimoisesti ja nuolaisee sitten nopeasti lasia kielensä kärjellä – se on kuin jonkinlainen helvetin iljettävä esileikki", tilittää pöyristyneenä Wildin kapteeni Mikko Koivu, joka pitää Teppoa "mielisairaana miehenä".

Mikael Granlund on samoilla linjoilla. "Hän todellakin rakastaa itseään häiritsevän paljon", Mikael sanoo. Granlundin suurin ongelma ei kuitenkaan ole Tepon narsismi – vaan pelityyli. "Hän ei ikinä, ei kertaakaan huuda minulle, että veivaa se kiekko maaliin, Mikke!" Granlund tuhisee. "Toisinaan unelmoin siitä, että valmentajani olisi se Blackhawksin hullu alkoholisti, joka sentään tajuaa ilmaveivien päälle", hän lisää.

Tampa Bayn valmentaja on toisenlainen yksilö. Hän ei keskity ihailemaan omia kasvojaan ja itseään ylipäänsä, vaan kuluttaa sen ajan strategiseen harjoitteluun. "Hyökkäys ei ole ollut Lightningin vahvin osa-alue, joten lähdemme illan otteluun puolustuksen kautta – ja nappaamme siltä likaiselta sekopäältä kolme pistettä", Tampa Bayn koutsi toteaa.Florida Panthers – Nashville Predators

1: 1,00 | X: 100,00 | 2: 200,00


Vedonlyöjille sellainen huomio, että tämä ottelu kannattaa unohtaa kokonaan. Panthers on nimittäin ollut niin ylivertainen ja uskomaton ja ilmiömäinen ja yksinkertaisesti ikimuistoinen joukkue, ettei ottelun lopputuloksesta ole minkään sortin epäselvyyttä. Floridan kerroin on sen tähden tiputettu tasan yhteen, mikä tarkoittaa sitä, ettei Panthersia veikkaamalla voita senttiäkään – ei vaikka löisi miljoonalla eurolla vetoa. "Kihelmöivää jääkiekkoa pelaava Florida Panthers on niin ylivoimainen joukkue muihin Loiri-liigan säälittäviin joukkueisiin verrattuna, ettemme yksinkertaisesti voi nostaa kerrointa yhtään korkeammaksi", toteaa Veikkauksen toimitusjohtaja H. Suontausta.

Myös Pekka Rinne eli Nashville Predatorsin maalivahti sisäistää tilanteen. "Itkin viime yönä aamuun asti – ja kusin myös housuuni", Pekka paljastaa. Rinteen mukaan hänen vatsansa on ollut sekaisin siitä saakka, kun mies tajusi pelaavansa seuraavaksi nimenomaan Florida Panthersia vastaan. "Ripuloin vartin välein", Rinne tähdentää. Tämän illan ottelusta Pekka povaa katastrofia. "Toivon, että peli perutaan jostain syystä – linja-automme voisi esimerkiksi ajaa ojaan matkalla areenalle", hän sanoo haudanvakavana.Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins

1: 2,00 | X: 2,60 | 2: 2,00


Pittsburgh Penguins ja Chicago Blackhawks ovat molemmat julistaneet, että tätä peliä ei selvin päin pelata. "Otan hyvät pohjat baarissa jo aamupäivällä – ja viimeistään neljältä olen ympärikännissä", vihjaa Blackhawksin kyseenalainen perämies Jarsse Paatero leveästi hymyillen. Myös Pittsburgh Penguinsin valmentaja aikoo luottaa alkoholin voimaan. "Eihän tätä paskaa enää selvin päin siedä, saatana", hän toteaa sihauttaen samalla oluttölkin auki. 

Penguinsin leirissä alkoholismi on kuitenkin edennyt penkin takaa myös jäälle asti. Esimerkiksi Olli Määttä jouduttiin taluttamaan harjoituksista pois, sillä kaksi Koskenkorva-pulloa juonut Määttä oli niin sekaisin, että kaatui alinomaa jään pintaan ja solvasi joukkueen maalivahti Marc-André Fleurya kovaan ääneen muun muassa "saatanan vitun paskakassariksi". Fleury ei tosin ole ainut maalivahti, joka on saanut jääkylmää vettä niskaansa. Blackhawksin valmentaja, Jarsse Paatero, nimittäin on kutsunut omaa maalivahtiaan Corey Crawfordia "ihan vitun onnettomaksi saatanan kädettömäksi perkeleen pelleksi" ESPN:n televisioimassa suorassa lehdistötilaisuudessa. Nähtäväksi jää, miten tämä äärimmäisen kiristynyt ja kostea ilmapiiri vaikuttaa Penguinsin ja Blackhawksin suorituksiin tänä iltana.St. Louis Blues – Washington Capitals

1: 2,30 | X: 2,00 | 2: 2,35


"Lapissa kaikki sulaa nopeasti", laulaa Vesa-Matti Loiri – ja se pitää täydellisesti paikkaansa ainakin Jori Lehterän mukaan. Espoolaissentteri sanoo, että vika piilee Bluesin valmentajassa, jonka pää ei yksinkertaisesti kestä kovan paikan tullen. "Se nähtiin jo viime kaudella, kun tuo viinaan menevä tunari valmensi Boston Bruinsin kaudesta täydellisen farssin", Lehterä jyrisee hermostuneena. Välieräpaikkaa Lehterä pitää "mahdottomuutena". "Eihän siinä ole mitään mahdollisuutta, jos vastaan tulee vaikkapa Washington Capitalsin kaltainen tiimi", Lehterä tilittää.

Washington Capitals on tosiaan ollut nousussa, ja syynä siihen on se, että joukkueen johto on viimein siirtänyt Klumppa Klumpparsonin syrjään. Byrokraattisena syynä joukkue pitää Klumpparsonin sairauslomaa, joka johtuu "alavartalon säryistä" (tarkemmin: kroonisista kuukautiskivuista), mutta todellisuudessa syy on se, että uusi ilmiö K. Reunanen on noussut Klumpparsonin paikalle. "Hän on osoittanut esimerkillistä pelisilmää ja kykenee pitämään joukkuettaan aisoissa viisaan paimenen lailla", toteaa Capitalsin toimitusjohtaja. "Se miehen vartalossa elävä tunteellinen nainen [Klumpparson] ei toista mahdollisuutta saa", hän jatkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti