Niin hyvää kannua!

Niin hyvää kannua!

maanantai 24. marraskuuta 2014

Otteluennakko (24.11.)Kierroksen virallinen biisivalinta:
St. Louis Blues (10 p.)
vs.
Anaheim Ducks (18 p.)

Kierroksen avausottelu on helvetillinen taistelu, jossa nälkäinen St. Louis Blues havittelee terroristiksi leimatun Tatun päänahkaa. Blues on erityisen ärtynyt siksi, että joukkueen on käytännössä katsoen pakko voittaa tämä ottelu, jos joukkue mielii neljän parhaan jengin joukkoon runkosarjassa. Toisaalta myös Ducks on kiven ja tulen välissä, koska tappio Pasasen Passolle tietäisi sitä, että Ducksin nousu runkosarjan palkintopalleille vaikeutuisi melkoisesti.


 • Auramaa: 2,20;
 • Tasapeli: 1,90;
 • Forsberg: 2.15.

Vedonlyöjille huomio: nyt kannattaa uskoa Bluesiin. Äärimmäisen luotettava lähde, eli allekirjoittanut itse, on nimittäin tietoinen siitä, että Ducksin valmentaja kärsii tälläkin nimenomaisella hetkellä järkyttävästä krapulasta ja on sen vuoksi tavallista haavoittuvaisempi koutsi. Jos minä valmentaisin St. Louisia, aloittaisin ottelun perkeleellisellä ryminällä ja penetroituisin Anaheimin maaliin kuin mies naiseen. Kouluta siis sitä rättipäätä, Pasanen, ja tee se kunnolla!
Boston Bruins (20 p.)
vs.
Chicago Blackhawks (6 p.)

Jysse Suomalaisen luotsaama Boston Bruins on (varsin tragikoomisesti) unelmoinut runkosarjan kärkipaikasta koko liigan ajan, mutta kylmä fakta on se, ettei karhulauma tule koskaan nousemaan sarjan ylimpään – ja arvostetuimpaan – eliittiin. Syy siihen on tosi simppeli: Jyssen pää ei yksinkertaisesti kestä. Chicago Blackhawksin tilanne on sen sijaan täysin erilainen, sillä sen johtajalla, Jakkella, ei ole mitään hävittävää. Intiaaniheimo voi toisin sanoen panna kaiken peliin ilman minkään sortin stressiä.

 • Kuukka: 2,20;
 • Tasapeli: 2,30;
 • Uurto: 2,40.

Chicago on kaivanut itselleen niin syvän haudan, ettei sieltä voi enää neljän parhaan joukkoon nousta, mutta viidentenä olevan St. Louis Bluesin ja kuudentena olevan Los Angeles Kingsin voi Jonathan Toewsin johdattama posse vielä saada kiinni. Tällöin Chicagon pudotuspelitaakka muuttuisi rationaalisesti ajateltuna kevyemmäksi, kun vastaan asettuisi runkosarjan voittajan tahi ensimmäisen perintöprinsessan sijaan kolmanneksi tai neljänneksi sijoittunut poppoo. Bruins puolestaan voisi vielä nousta vaikka koko sarjan voittajaksi, mutta eihän siihen usko edes Wiskarin Arttu. Tämä peli on yhtä kaikki tärkeä suunnannäyttäjä molemmalle joukkueelle, ja kilpailu sota pisteistä lienee infernaalinen.

San Jose Sharks (4 p.)
vs.
New York Rangers (23 p.)

San Jose Sharks on tilanteessa, jossa ei järin naurata. Neljä pistettä kymmenestä ottelusta saalistanut haiparvi tulee mitä todennäköisimmin sijoittumaan sarjassa viimeiseksi tai korkeintaan toiseksi viimeiseksi jengiksi, ellei sitten runkosarjan loppu satu kulkemaan juustoisimman Hollywood-käsikirjoituksen mukaisesti "happy endingiin". New York Rangers on sen sijaan noussut koko liigan johtoon kuin Forresterin Thorne peukalonsa päälle istumaan. Mitä tapahtuu, kun liigan ykkönen kohtaa liigan kasin?

 • Hoikka: 2,50;
 • Tasapeli: 2,60;
 • Mäkelä: 2,10.

Viime kierroksella tapahtui niin sanottu talvisodan ihme, kun uskomattoman loistava New Jersey Devils kaatui Sharksia vastaan kuin mikäkin ryssä alikersantti Rokan luoteihin. Voisiko tästä teosta eli koko sarjan ylivoimaisimman superpelaajan voittamisesta olla sellaiseksi momentumin nostajaksi, että Sharks kykenisi lyömään myös Rangersille luun kurkkuun? Paha sanoa, mutta kaikki on aina mahdollista.
New Jersey Devils (21 p.)
vs.
Los Angeles Kings (9 p.)

Runkosarjan ehdoton ennakkosuosikki ja esteettisesti kauneinta jääkiekkoa pelaava New Jersey Devils tulee kaiken järjen mukaan voittamaan neljä viimeistä peliään. Ensimmäisenä selkäänsä saa Los Angeles Kings, joka kokee tällä kierroksella saman kohtalon kuin viime kierroksella – nollapelihäviön. Tappio tulee olemaan ikävä Kingsin kannalta, sillä joukkue tarvitsee tällä hetkellä pisteitä kipeästi.  Mutta se on pelin henki, se.

 • Lehtinen: 1,02;
 • Tasapeli: 11,50;
 • Hyyti: 15,99.

Ottelun lopputulos johtaa siihen, että Devils nousee entistä vankemmaksi suosikiksi ja Kings taasen vajoaa pahempaan ahdinkoon. Vedonlyöntiasiantuntijoiden mukaan ottelun tähti tulee olemaan Jaromir Jagr, joka upottaa tuplahattutempun Jonathan Quickin selän taakse. I rest my case.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti