Niin hyvää kannua!

Niin hyvää kannua!

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Otteluennakko (27.10.)


Kierroksen virallinen biisivalinta:
Boston Bruins (13 p.)
vs.
St. Louis Blues (7 p.)

Boston Bruins lähtee tähän otteluun varmasti ylimielisenä, koska joukkue "voitti" suurenmoisen New Jersey Devilsin viime kierroksella. Voitto on lainausmerkeissä siksi, että ottelu oli sataprosenttista Devilsin dominanssia, ja pisteet karkasivat Lappiin vain ja ainoastaan parin saastaisen paskamaalin vuoksi. St. Louis Bluesilla on puolestaan alla vesiselvä 7–3-voitto San Jose Sharksista. Kantaako ylivoimaisesta voitosta purkautunut vire Bluesin voittoon, kun vastassa on liigan kärkipaikasta öisin (turhaan) uneksiva Kuukan Bruins?

  • Kuukka: 2,25;
  • Tasapeli: 2,40;
  • Auramaa: 2,55.

Vaikka tätä parivaljakkoa on hankala arvioida, koska Jysse ja Passo eivät ole pelanneet toisiaan vastaan järin usein, ennakkosuosikkina on pidettävä Boston Bruinsia. Tämä siksi, että Bruinsilla on kuusi pistettä enemmän kuin Bluesilla, joka on kyennyt nappaamaan koko liigan aikana vasta kaksi voittoa. Bostonin on syytä varoa Pasasen sektorimaaleja, St. Louisin taasen Suomalaisen läpiajoja. 

New Jersey Devils (15 p.)
vs.
Anaheim Ducks (13 p.)

Koska Boston Bruins anasti Devilsiltä kolme pistettä röyhkeän taskuvarkaan lailla, New Jerseyn aikomuksena ei ole ainoastaan Ducksin voittaminen, vaan ankkalauman perinpohjainen, armoton ja verinen raiskaaminen – eikä Devils tule lopettamaan penetroitumista, vaikka Ducks kuinka itkisi kivusta ja anelisi armoa. Huomenna Getzlaf, Perry, Vatanen ja kumppanit putoavat polvilleen ja saavat tuta Jaromir Jagrin raivon.


  • Lehtinen: 1,02;
  • Tasapeli: 11,50;
  • Forsberg: 15,99.

Tämän ottelun lopputulos on yhtä selvä kuin absolutistin pää: New Jersey voittaa 10–0. Devils ei nöyristele tai pelkää eikä varsinkaan luovuta, vaan tulee teurastamaan Ducksia koko ottelun ajan. Luvassa on kaikkien aikojen kovin nöyryytys, josta puhutaan vielä vuosikymmenien kuluttua. Whatcha gonna do when New Jersey Devils run wild on you?!

Chicago Blackhawks (3 p.)
vs.
New York Rangers (14 p.)

Tämän tulenaran otteluparin kohtaamista on moni odottanut kuin kuuta nousevaa koko Loiri-liigan ajan. Harmittomasta suunsoitosta helvetilliseksi verilöylyksi kehittynyt sodankäynti johtaa nyt ensimmäiseen taisteluunsa, josta vain toinen joukkue luistelee elävänä pois. Chicago Blackhawksilla on takanaan nöyryyttävä tappio Los Angeles Kingsille, New York Rangersilla puolestaan voitto Los Angelesista. Molemmat havittelevat pisteitä intohimolla, sillä Chicago tahtoo saada St. Louisin ja Los Angelesin kiinni ja New York nousta liigan johtoon.

  • Uurto: 2,40;
  • Tasapeli: 2,20;
  • Mäkelä: 2,00.

Ennakkosuosikkina on viiden pelin voittoputkensa myötä melkoiseen kiitoon noussut New York Rangers, joka on hävinnyt koko liigan aikana vain yhdelle joukkueelle (lue: tietysti New Jersey Devilsille). Mutta vaikka Chicagolla on tilillään vain kolme pojoa, joukkuetta ei kannata jättää laskuista pois. Moni Blackhawksin tappioista on ollut tiukka kamppailu, joka olisi voinut ratketa miten tahansa. Rangersin voitto on yhtä kaikki se, mihin vedonlyöjät uskovat.

2 kommenttia: