Niin hyvää kannua!

Niin hyvää kannua!

maanantai 29. syyskuuta 2014

Otteluennakko (29.9.)Kierroksen virallinen biisivalinta:

New Jersey Devils (6 p.)
vs.
Chicago Blackhawks (3 p.)

New Jersey Devils jatkoi pysäyttämätöntä voittokulkuaan viime kierroksella kukistaen San Jose Sharksin lukemin 0–6. Avaus- eli voittomaalin siinä(kin) kyseisessä ottelussa teki Jaromir "Vanha ratkaisija" Jagr, joka koijasi Niemen Anttia kuin hölmöläistä konsanaan. Devilsin maalivahti, Cory Schneider, torjui sen sijaan jo toisen nollapelinsä putkeen – ja on valmis nollaamaan myös Chicago Blackhawksin. Devils lähtee otteluun kuuden, Blackhawks kolmen pisteen saldolla. Kertoimet:

 • Lehtinen: 1,02;
 • Tasapeli: 11,50;
 • Uurto: 15,99.

Vaikka vedonlyöjät eivät pidä Devilsin peleistä, koska niistä on mahdotonta saada voittoa (sillä Devils voittaa aina), katsojat ovat toista maata: he näet viihtyvät erinomaisesti Devilsin maalijuhlien parissa. Lundqvist antautui kolme kertaa ja Niemi kuusi kertaa, joten jos kaava jatkuu samanlaisena, niin Chicagon Crawford tulee antautumaan yhdeksän kertaa. Devilsin koutsi, Lehtinen, on sanonut, että hän on jo kääntänyt katseensa pudotuspeleihin ja tituleerannut joukkueensa runkosarjan ilmiselväksi voittajaksi ja kuninkaaksi, jolle yksikään joukkue ei yksinkertaisesti mahda mitään.New York Rangers (0 p.)
vs.
St. Louis Blues (3 p.)

Kierroksen kiinnostavin ottelu on tämä New York Rangersin ja St. Louis Bluesin välinen taistelu, jossa kaksi ikuista vihamiestä taistelee verisesti keskenään. Kyseessä on jääkiekkokaukaloiden Stalin vs. Hitler, Jumala vs. Saatana, Suomi vs. Neuvostoliitto ja Karalia vs. Heti Kebab. Auramaan St. Louis Blues luistelee jäälle kolme pistettä tilillään, Mäkelän Rangers täysin tyhjin taskuin. Kertoimet povaavat ottelusta varsin tasaista ja hikistä mättöä:

 • Mäkelä: 2,70;
 • Tasapeli: 2,05;
 • Auramaa: 2,65.

Henkinen etulyöntiasema on nippa nappa Bluesilla, koska joukkue kaatoi viime kierroksella Chicago Blackhawksin ja lähtee otteluun paremmalla momentumilla kuin Rangers. Tilanne voi tosin kääntyä päälaelleen, jos Rangers pelaa ennen tätä koitosta viime kierroksen ottelunsa Anaheim Ducksia vastaan ja nappaa siitä pisteet itselleen. Asiantuntijoiden mukaan todennäköisin lopputulos on yhtä kaikki tasapeli, joka johtaa aina voittolaukauskilpailuun asti.San Jose Sharks (0 p.)
vs.
Boston Bruins (4 p.)

Myös tämä ottelu kiinnostaa paljon, koska sekä Chicagolle että New Jerseylle hävinnyt San Jose Sharks on melkoisessa ahdingossa – varsinkin sitten, jos joukkue häviää myös Boston Bruinsille. Sharks siis lähtee peliin kaiken järjen mukaan varsin aggressiivisesti ja hakee ratkaisua jo ensimmäisten minuuttien aikana, mutta koituuko pelko tappiosta joukkueen voitoksi vaiko kohtaloksi? 

 • Hoikka: 2,65;
 • Tasapeli: 2,40;
 • Kuukka: 2,20.

Suurin kysymysmerkki San Jose Sharksin kokoonpanossa on sen maalivahti, Antti Niemi, joka pelasi sekä Chicagoa että New Jerseyä vastaan painajaismaisesti. Boston Bruinsin Tuukka Rask on sen sijaan pelannut ihan kohtalaisesti ja torjunut päästettyjen maalien keskiarvokseen lukeman 2,00. Koska Sharks aloitti kauden kahdella peräkkäisellä tappiolla, Bruins tuntuu selvältä ennakkosuosikilta, mutta kaikki on aina mahdollista. Pitää muistaa, että Sharksin hyökkäskalustosta löytyy yksi jos toinenkin kovan luokan maalipyssy.Anaheim Ducks (2 p.)
vs.
Los Angeles Kings (3 p.)

Los Angeles Kingsin liiga-avaus meni nappiin, kun joukkue kaatoi St. Louis Bluesin, mutta toisella kierroksella jengi sai silmäänsä Boston Bruinsilta lukemin 2–4. Uzbekistanilaisedustaja T. Forsbergin Anaheim Ducks on sen sijaan pelannut vasta yhden ottelun, jossa joukkue päihitti Bruinsin rangaistuslaukauskilpailussa. Bruins-ottelut toimivat siis hyvin tämän otteluparin mittarina, joka määrittää matsin kertoimet tällaisiksi:

 • Forsberg: 2,30;
 • Tasapeli: 2,60;
 • Hyyti: 2,50.

Jos historia toistaa itseään, ottelun voittaa Anaheim, joka saattaa olla aluksi vaikeuksissa mutta alkaa sitten nöyryyttää Jonathan Quickia tarkoin etukulmalaukauksin. Los Angelesin valttikortteina voivat olla vihainen hyökkäyspeli ja Ducks-maalivahti John Gibsonin epävarma vire, mutta ennakkosuosikin viitta on puettava silti Forsbergin hartioille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti