Niin hyvää kannua!

Niin hyvää kannua!

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Otteluennakko (25.9.)Kierroksen virallinen biisivalinta: 
St. Louis Blues (Auramaa)
vs.
Chicago Blackhawks (Uurto)

Passo Pasasen St. Louis Blues nousi ylimielisesti hymyillen hevosensa selkään maanantai-iltana mutta joutui heti avausottelussa Los Angeles Kingsin alistamaksi. Nyt sinisointujoukkueen diktaattori, Juho Auramaa XVII, aikoo purkaa perkeleellistä raivoaan pahaa-aavistamattomaan Blackhawksiin, joka luulee luistelevansa rehtiin ystävyysotteluun mutta joutuu keskelle saatanallista taistelutannerta. Kertoimet:

 • Auramaa: 2,30;
 • Tasapeli: 2,10;
 • Uurto: 2,45.

Chicago on toisaalta kysymysmerkki, koska joukkue ei ole pelannut vielä kertaakaan. Jos Chicago voittaa Hoikan Sharksin ennen kuin pelaa Bluesia vastaan, onko sen legendaarisella valmentajalla, Jaakko "Ulosajo" Uurrolla, henkinen etu- vai takalyöntiasema? Voitto voi siivittää Chicagon hurmokseen tai sitten tehdä joukkueesta ylimielisen, kun taas tappio kiilaa sulkapäät yhtälaiseen ahdinkoon Bluesin kanssa. Tämä on yhtä kaikki tärkeä peli pistejakoa ajatellen.
San Jose Sharks (Hoikka)
vs.
New Jersey Devils (Lehtinen)

San Jose Sharks on Chicago Blackhawksin tavoin vielä neitseellinen jengi, mutta New Jersey Devils ei. Kuten olettaa saattoi, Lehtisen Devils tuhosi New York Rangersin totaalisesti ampuen samalla lähtölaukauksen, joka saa Lauri "0 tehtyä maalia" Mäkelän juoksemaan kohti runkosarjan viimeistä sijoitusta. Ja kuten olettaa saattoi, vanha ratkaisija Jaromir Jagr onnistui maalinteossa – ja onnistuu siinä monesti uudelleen.

 • Hoikka: 15,99;
 • Tasapeli: 11,50;
 • Lehtinen: 1,02.

Eilen pelatun harjoitusturnauksen perusteella mikä tahansa on mahdollista, koska pelit olivat varsin tiukkoja (ja ohjaimet huonoja). Vedonlyöntisivusto on joka tapauksessa lyönyt tälle ottelulle tismalleen samat kertoimet kuin viime rundin Devils–Rangersille. Miksikö? Siksi, että Devils-nutussa pelaa Jagrin Jaromir.
Boston Bruins (Kuukka)
vs.
Los Angeles Kings (Hyyti)

Suomen Lapista Boston Bruinsin perämiseen Petteri Punakuonon vetämänä lentänyt Kuukan Juho taipui avauskierroksella Loiri-liigan ainoalle ulkomaalaisvahvistukselle, Uzbekistanin tasavaltaa edustavalle Forsbergin Tatulle. Los Angeles Kingsin koutsi, Hyyti, sen sijaan nappasi Auramaasta tärkeän voiton ja sulloi raumalaisen päänahan takataskuunsa. Nyt Bruins ja Kings kohtaavat dramaattisessa ottelussa, joka joko jatkaa karhulauman kärsimystä tai katkaisee kuninkaiden voittoputken heti alkutekijöilleen.

 • Kuukka: 2,10;
 • Tasapeli: 2,30;
 • Hyyti: 2,45.

Etulyöntiasema on periaatteessa Kingsillä, koska joukkueella on enemmän pisteitä ja sen tähden momentumia kuin Bostonilla, mutta historian perusteella kertoimet kaartuvat Kuukan puolelle... mikä saattaa toisaalta olla se ase, jota altavastaajana pelaava Kings voi käyttää ottelussa ratkaisevasti hyväkseen. Jos Kopitarin Anze tai joku muu Los Angelesin sankari kykenee saamaan punalampun syttymään heti ottelun alussa, Jysse Suomalaisen pää ei välttämättä kestä sitä. Silloin pelin juoni voi muuttua täydellisesti ja pisteet kilistä Kingsin tilille.
New York Rangers (Mäkelä)
vs.
Anaheim Ducks (Forsberg)

Kierroksen ehkäpä kiinnostavin tapaus on tässä. Kykeneekö avauskierroksella kastroitu New York Rangers nousemaan suonsilmästä ylös, vai jatkaako Anaheim Ducks pahaenteistä voittokulkuaan? Rangersilla on tällä hetkellä nolla pistettä, ankoilla kaksi. Jos Rangers sulaa myös tässä ottelussa, jengi on kahden pelatun ottelun jälkeen yhä nollilla ja vähitellen jo paniikissa. Kertoimet perustuvat avauskierroksen suorituksiin ja näyttävät tältä:

 • Mäkelä: 2,60;
 • Tasapeli: 2,15;
 • Forsberg: 2,30.

Nenäkkäästi käyttäytyvä Forsberg on uhonnut voittavansa runkosarjan (ja käyttävänsä siinä hyväkseen ns. uzbekistanilaista asettaan eli 1990-luvun alkupuolen nettiyhteyttä), joten nyt jos koskaan olisi oikeudenmukaista, jos Rangers onnistuisi lyömään Forrelle luun kurkkuun. Se vaatii ainoastaan sitä, että Mäkelä onnistuu maalinteossa eikä päästä Ducksin maalipyssyjä b-pisteiden läheisyyteen. Avauskierroksen perusteella Rangers on yhtä kaikki melko selkeä altavastaaja tässä pelissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti